leonardomediakademia@gmail.com

+36 42 788 430

4400 Nyíregyháza, Báthori u. 5.

2010. évi beszámoló

2010. január – augusztus
2010. március 05-én megkezdődött az Összefogás-TISZK, TÁMOP-2.2.3-09/1-2009-0004 “A szak- és felnőttképzés struktúrájának átalakítása az ÖSSZEFOGÁS-TISZK létrehozásával” elnevezésű projekt. A projekbe több pedagógusunk is bekapcsolódott.
Tavasszal átdolgoztuk az iskolák alapító okiratát és pedagógiai programját, melyben fő szerepet kapott a 2 évfolyamos esti gimnáziumi érettségire való felkészítés, illetve néhány új emelt szintű és felsőfokú szakmák képzési programba való felvétele. Továbbá elkészült az iskola Esélyegyenlőségi programja. Az Alapító Okiratban az intézmény alaptevékenységébe tartozó feladatokat kiegészítettük a sajátos nevelési igényű (SNI) és a súlyos beilleszkedési, tanulási, magatartási nehézséggel küzdő tanulók, iskolai oktatásával (Kt. 1993.évi LXXIX. tv. 52. § 6. bek.) szerint.

A tanév végén szakmai vizsgát tettek tanulóink, felsőfokú idegenforgalmi szakmenedzser, emeltszintű újságíró és grafikus szakon.
Az iskoláink együttműködési megállapodást kötöttek a Károly Róbert Főiskolával, Adóigazgatási szakügyintéző felsőfokú szakképzés szervezésére.
Több pedagógusunk is – a még 2009. szeptemberében megkezdett – mesterszakú továbbképzésüket 2010. júniusra sikeresen befejezték.
A FAT által akkreditáltuk a „Magánszálláshely minősítő mukatárs” elnevezésű, PL-4368 programakkreditációs lajstromszámú képzési programot. Ez a képzési program alapján novemberben a Magánszállásadók Országos Szövetsége (MOSZ) felkérésére képeztünk szakembereket.

A nyíregyházi iskola közreműködésével megalakúlt a Job Diák Iskolaszövetkezet, mely segítségével a tanulóinknak, illetve más iskolák tanulóinak is, kedvező diákmunka lehetőséget tudunk kínálni.

A nyíregyházi iskola lett a „KITEX Idegenforgalmi és Kereskedelmi Szaknyelvi Vizsga” Nyelvvizsgaközpontja a Kelet-Magyarországi régióban. Összel, első alkalommal rendeztünk nyelvvizsgát, 42 fő jelentkezett a vizsgákra. A KITEX szakmai nyelvvizsgát azoknak az idegenforgalomban, illetve kereskedelemben tanulók és dolgozók számára tudjuk ajánlani, akiknél a diploma megszerzésének vagy a munkakör betöltésének feltétele az államilag elismert szaknyelvi nyelvvizsga. A vizsga nyelve: angol, vagy német. Vizsgaszint: alapfok (B1), középfok (B2), felsőfok (C1). A viszga lehet szóbeli, írásbeli és komplex.

2010. szeptember – december
A 2010/2011-es tanévre ismét sikerült felülmúlnunk az előző tanévek beiskolázási létszámát, így Nyíregyházán 167 fő érettségi utáni emeltszintű, illetve felsőfokú szakképzésben, Gávavencsellőn 114 fő esti gimnáziumi, Egerben, a fenntartásunk alatt működő Európai Üzleti Ismeretek Szakközépiskolája 112 fő középfokú, emelt szintű és felsőfokú szakképzésben résztvevőkkel kezdte meg a tanévet.

A tanév kezdetére végre révbe ért a „Jövő iskolájának kialakítása a Leonardo Média Akadémiában, a digitális taneszközök beszerzésével” TIOP 1.1.1-07/1-2008-0164-es nyertes pályázatunk és megtörténhetett a szerződéskötés. Novemberben megérkeztek a várva várt oktatástechikai eszközök, melyekkel még színvonalasabbá tudtuk tenni a szakképzést.